Verrijk jouw lessen met

EdTech

Today’s Teaching Tools is het gratis ontwikkelplatform voor en door docenten.

Ontwikkel jezelf op het gebied van digitale geletterdheid, digitale didactiek en 
mediawijsheid door middel van praktische online cursussen en digitale tools.

Waarom is digitale didactiek en digitale geletterdheid
jouw aandacht als docent waard?

Digitale geletterdheid stelt studenten in staat om informatie effectief te zoeken, te evalueren en te gebruiken. Dit vergroot hun mogelijkheden om te leren en zichzelf te ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond of locatie.

Digitale geletterdheid omvat ook andere belangrijke vaardigheden, zoals kritisch denken, probleemoplossing, samenwerking en communicatie. Door digitale didactiek te gebruiken, kunnen docenten studenten helpen bij het ontwikkelen van deze 21e-eeuwse vaardigheden, waardoor ze beter voorbereid zijn op de uitdagingen van de moderne wereld en gelijke kansen hebben om te slagen.

Door digitale didactiek en digitale geletterdheid te integreren in het onderwijs, kunnen docenten helpen bij het verkleinen van deze kloof. Ze kunnen studenten de nodige vaardigheden en middelen bieden om digitale technologie effectief te gebruiken, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond. Dit bevordert gelijkheid in onderwijskansen en vermindert de ongelijkheid die voortkomt uit beperkte toegang tot technologie.

Digitale geletterdheid is steeds meer een vereiste geworden op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken naar kandidaten met vaardigheden op het gebied van technologie en digitale competenties. Door digitale didactiek te gebruiken, kunnen docenten studenten voorbereiden op de eisen van de moderne arbeidsmarkt en hen een concurrentievoordeel geven. Dit draagt bij aan het vergroten van gelijke kansen op werkgelegenheid en carrièregroei voor alle studenten, ongeacht hun achtergrond.

De integratie van digitale technologieën en vaardigheden in het onderwijs verlicht de werkdruk van docenten door tijdbesparing, verhoogde leerlingenbetrokkenheid en verbeterde communicatiekanalen. Leerlingen kunnen hun autonomie en zelfstandigheid vergroten dankzij digitale vaardigheden. Maar ook ejij als docent kunt fficiënter lesgeven met interactieve multimedia en digitale platforms, waardoor papierwerk wordt verminderd. Genoeg kansen dus.

Cursussen & Tools

Nieuws

Blog: Computational thinking

CT opnemen in curricula
Lees meer

De DigiSnack Podcast is live

Benieuwd naar hoe jij gamen kunt inzetten in jouw (geschiedenis)lessen? Over 15 minuutjes kun jij gelijk aan de slag!
Beluister op Spotify

Webinar ChatGPT

Onlangs kwamen experts van Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en Kennisnet samen om de nieuwste trend te bespreken: ChatGPT...
Bekijk 'm hier

Over Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek

Vaak worden de termen door elkaar gehaald. Dus hoe zit dat nu? Digitale geletterdheid gaat over leren over ICT. Denk hierbij aan:

  • ICT-basisvaardigheden
  • Informatievaardigheden
  • Mediawijsheid
  • Computational thinking

Digitale didactiek gaat over het leren mét ICT. Hoe kunnen we leren leuker en effectiever maken met digitale middelen.

Today’s Teaching Tools helpt jullie hierbij!