Back

Video's

ATEE Annual Conference Budapest Integrating Information Literacy by Josien Boetje & Nives Kreuh

Subject and domain expertise and digital information literacy expertise… A beautiful marriage in education! Have a look at a case study how you can integrate digital literacy into a domain specific course. 

The Importance of 21st Century Skills in Secondary Education: developing a Media Literacy Rubric

By Philippine Waisvisz, Shanna Govers, Bo Sichterman, Stan van Ginkel, Tom Franse, Michiel Kalverda of University of Applied Sciences Utrecht and TMI. Presented at ATEE 2023 Annual Teacher Conference Budapest.

ATEE Annual Conference Budapest - Blended Learning by Nanda van der Stap

Nanda about her life long passion Blended learning. Not to be confused with hybrid learning!

Digitale geletterdheid en gamedidactiek

Op 25 mei 2023 kwamen docenten, pedagogisch experts en andere educatie professionals samen voor een inspirerend programma van keynotes, workshops en de spellenmarkt tijdens de Conferentie Gamedidactiek 2023.

Martijn Koops van Instutuut Archimedes van Hogeschool Utrecht sprak als een van de keynote spreken over het belang van digitale geletterdheid  en hoe gamedidactie ik te zetten.

ChatGPT panel met Theo Douma en gasten.

Onlangs kwamen experts van Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en Kennisnet samen om de nieuwste trend te bespreken: ChatGPT. Een chatbot gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). 
Wat is het? Wat kan het? Waar liggen de beperkingen? Is de angst rondom ChatGPT nodig? En vooral waar liggen de kansen voor het onderwijs?

Theo Douma, instituutsdirecteur van Hogeschool Utrecht gaat in gesprek met:

  • Milena Spaan – HU
  • Karin Haan –  HU
  • Rob Hoevenaars – HU
  • Mark Scholten – HU
  • Jan van Tartwijk – UU
  • Remco Pijpers – Kennisnet
  • Lotte Volz – HU

Digitale Geletterdheid in het onderwijs door Theo Douma en Remco Pijpers

In deze video nemen Theo Douma en Remco Pijpers jullie mee op het gebied van Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek in het onderwijs. Met welke uitdagingen krijgt het onderwijs te maken? Wat zijn de gevaren en juist de mogelijkheden van digitale tools en social media?

Wil je zelf aan de slag met digitale didactiek als docent? Check dan www.todaysteachingtools.com of stuur een mail naar info@todaysteachingtools.com

Kennisclips

H5P quizzen in Canvas door Martijn Koops van Hogeschool Utrecht

Martijn Koops van de Hogeschool Utrecht neemt jullie mee in de wereld van H5P binnen Canvas. In Canvas is het natuurlijk al mogelijk om quizzen (opdrachten) toe te voegen, maar dat kan nog een stapje mooier en effectiever met H5P.

Hoe? Dat zie je in de video.